Легендарни Драгослав Шекуларац сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду

10.01.2019. године у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду сахрањена је фудбалска легенда Драгослав Шекуларац, који је преминуо 5. јануара 2019. године, у 82. години. Једног од најбољих фудбалера са ових простора на последњи починак су испратили породица, колеге, пријатељи, поштоваоци, представници клуба Црвена Звезда, грађани Београда и велики број личности из спортског и јавног живота.

Одлазак популарног „Шекија“ је изазвао велику пажњу и у иностраним медијима. Амерички медији Шекуларца описују као „краља дриблера“, док је бритнски „Гардијан“ је донео опширан текст о смрти легенде Црвене звезде под насловом „Преминуо брилијантни српски фудбалер Драгослав Шекуларац, играч Црвене Звезде, који је 41 пут наступио за репрезентацију бивше Југославије“. На званичном сајту УЕФЕ-е, објављен је текст под називом „Преминуо велики Драгослав Шекуларац„.

Присутнима на испраћају се обратио Душан Маравић, српски фудблер и репрезентативац и саиграч великог Шекуларца, а у име породице је говорио Мирко Шекуларац.

Драгослав Шекуларац је рођен у Штипу 1937. године. Основну школу, четири разреда гимназије, као и метереолошку школу је учио у Београду. Првотимац Црвене звезде је постао је 6. марта 1955. године, а црвено-бели дрес носио до 5. јуна 1966. За Звезду је одиграо 375 мечева, од тога 156 првенствених и постигао 119 голова. Са црвено-белима је освојио пет титула првака (1956,1957,1959,1960 и 1964) и један трофеј у националном купу (1959). Са националним тимом је одиграо 41 утакмицу, укључујући и финале Европског првенства1960. године. Захваљујући таквој репутацији замало је заиграо за Јувентус, крајем педесетих година прошлог века. Играо је у Немачкој, Америци, Колумбији и Француској, да би се касније фудбалу вратио као тренер, када је поново у краћем периоду сарађивао са Црвеном Звездом почетком 90-тих.

Ова објава је расположива и на: енглески српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH