Legendarni Dragoslav Šekularac sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

10.01.2019. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sahranjena je fudbalska legenda Dragoslav Šekularac, koji je preminuo 5. januara 2019. godine, u 82. godini. Jednog od najboljih fudbalera sa ovih prostora na poslednji počinak su ispratili porodica, kolege, prijatelji, poštovaoci, predstavnici kluba Crvena Zvezda, građani Beograda i veliki broj ličnosti iz sportskog i javnog života.

Odlazak popularnog „Šekija“ je izazvao veliku pažnju i u inostranim medijima. Američki mediji Šekularca opisuju kao „kralja driblera“, dok je britnski „Gardijan“ je doneo opširan tekst o smrti legende Crvene zvezde pod naslovom „Preminuo brilijantni srpski fudbaler Dragoslav Šekularac, igrač Crvene Zvezde, koji je 41 put nastupio za reprezentaciju bivše Jugoslavije“. Na zvaničnom sajtu UEFE-e, objavljen je tekst pod nazivom „Preminuo veliki Dragoslav Šekularac„.

Prisutnima na ispraćaju se obratio Dušan Maravić, srpski fudbler i reprezentativac i saigrač velikog Šekularca, a u ime porodice je govorio Mirko Šekularac.

Dragoslav Šekularac je rođen u Štipu 1937. godine. Osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i metereološku školu je učio u Beogradu. Prvotimac Crvene zvezde je postao je 6. marta 1955. godine, a crveno-beli dres nosio do 5. juna 1966. Za Zvezdu je odigrao 375 mečeva, od toga 156 prvenstvenih i postigao 119 golova. Sa crveno-belima je osvojio pet titula prvaka (1956,1957,1959,1960 i 1964) i jedan trofej u nacionalnom kupu (1959). Sa nacionalnim timom je odigrao 41 utakmicu, uključujući i finale Evropskog prvenstva1960. godine. Zahvaljujući takvoj reputaciji zamalo je zaigrao za Juventus, krajem pedesetih godina prošlog veka. Igrao je u Nemačkoj, Americi, Kolumbiji i Francuskoj, da bi se kasnije fudbalu vratio kao trener, kada je ponovo u kraćem periodu sarađivao sa Crvenom Zvezdom početkom 90-tih.

Ova objava je raspoloživa i na: engleskisrpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH