Novo groblje – Muzej na otvorenom u okviru besplatne aplikacije „Zvezdara na dlanu“

U četvrtak 13.12.2018. godine u Velikoj sali Opštine Zvezdara, zvanično je predstavljena besplatna aplikacija „Zvezdara na dlanu“, osmišljena s ciljem promocije kulture, kulturnog nasleđa i kvalitetnog načina života na Zvezdari.

Vodeći se potrebama kako stanovnika ove opštine, tako i brojnih posetilaca, aplikacija uključuje spomenike, institucije, Novo groblje – Muzej na otvorenom, ali i ugostiteljske objekte koji upotpunjuju kulturno-turističku mapu ovog dela grada.

Uz svaki unos, bilo da se radi o spomeniku kulture, instituciji ili komercijalnom objektu, aplikacija daje detaljan opis, kontakt podatke i interaktivnu mapu koja omogućava lociranje najkraćeg puta do željene destinacije. Aplikacija „Zvezdara na dlanu“ nudi i opciju informisanja o novostima i dešavanjima na teritoriji  Zvezdare, kako bi građani i gosti našeg grada bili pravovremeno informisani o kulturnim dešavanjima u ovom delu prestonice. Imajući u vidu brojnost stranih gostiju u Beogradu, a samim tim i na Zvezdari, aplikacija ima mogućnost korišćenja na srpskom i engleskom jeziku u punom obimu.

Na prezentaciji, prisutnima su se obratili presednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović, načelnica biblioteke „Vuk Karadžić“ Aleksandra Kekić Đokić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti GO Zvezdara Vesna Petrović Urošević, a aplikaciju je predstavila Ema Orlić, iz nevladine organizacije „Alternativna prilika“, koja je autor projekta podržanog iz sredstava budžeta za kulturu Opštine Zvezdara.

Aplikacija je  trenutno u fazi unosa i dopune podataka, a možete je preuzeti besplatno sa Google store .

Ova objava je raspoloživa i na: engleskisrpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH