Ново гробље – Музеј на отвореном у оквиру бесплатне апликације „Звездара на длану“

У четвртак 13.12.2018. године у Великој сали Општине Звездара, званично је представљена бесплатна апликација „Звездара на длану“, осмишљена с циљем промоције културе, културног наслеђа и квалитетног начина живота на Звездари.

Водећи се потребама како становника ове општине, тако и бројних посетилаца, апликација укључује споменике, институције, Ново гробље – Музеј на отвореном, али и угоститељске објекте који употпуњују културно-туристичку мапу овог дела града.

Уз сваки унос, било да се ради о споменику културе, институцији или комерцијалном објекту, апликација даје детаљан опис, контакт податке и интерактивну мапу која омогућава лоцирање најкраћег пута до жељене дестинације. Апликација „Звездара на длану“ нуди и опцију информисања о новостима и дешавањима на територији  Звездаре, како би грађани и гости нашег града били правовремено информисани о културним дешавањима у овом делу престонице. Имајући у виду бројност страних гостију у Београду, а самим тим и на Звездари, апликација има могућност коришћења на српском и енглеском језику у пуном обиму.

На презентацији, присутнима су се обратили преседник ГО Звездара Милош Игњатовић, начелница библиотеке „Вук Караџић“ Александра Кекић Ђокић, начелница Одељења за друштвене делатности ГО Звездара Весна Петровић Урошевић, а апликацију је представила Ема Орлић, из невладине организације „Алтернативна прилика“, која је аутор пројекта подржаног из средстава буџета за културу Општине Звездара.

Апликација је  тренутно у фази уноса и допуне података, а можете је преузети бесплатно са Google store .

Ова објава је расположива и на: енглески српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH