Комерморација на Италијанском војном гробљу – обележен Дан оружаних снага Италије

4. новембра – на Дан оружаних снага Италије, на Италијанском војном гробљу у оквиру Новог гробља организована је свечана комеморација у знак сећања на италијанске борце страдале у Великом рату, као и на све жртве 1. Светског рата и других сукоба, уз присуство дипломатских и представника војних изасланстава у Београду, надлежних министарства и града Београда.

italjiansko-vojno-groblje-1На Италијанском војном гробљу у Београду почивају земни остаци 1.063 италијанска војника, погинулих у току Великог рата на територији Србије. У оквиру комеморације су положени венци на главном олтару, у присуству вода италијанских гардиста у традиционалним униформама свог региона.

 

italijansko-vojno-grobljeПоред италијанског амбасадора у Београду, присутни су били и војни представници земаља учесница Првог светског рата, а венце су положили и представници Министрства за рад запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и Војске Србије, као удружења која негују традицију ослободилачких ратова од 1912 до 1918. године. Присутни су такође положили венце на Српску костурницу и споменик браниоцима Београда 1914-1918. године.

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH