НОВИ БЕСПЛАТАН ТЕМАТСКИ ОБИЛАЗАК НОВОГ ГРОБЉА – ТРАГОМ СТРАНАЦА НА НОВОМ ГРОБЉУ

Настављајући деценијску традицију вођених тематских обилазака Новог гробља, у недељу 12. маја  2024. године са почетком у 11:00 часова,  планирана је нова шетња Новим гробљем под називом –Трагом странаца на Новом гробљу.

 

Посебнo богатствo и вредност града Београда и Србије чини помешаност култура, разноврсна етничка, национална и верска нематеријална и материјална културна баштина. Бројни странци који су овде долазили и остајали учествовали су у стварању културне слике града и земље који плене својом разноликошћу, ширином, спојем неспојивог и посебним духом. Посетиоци ће се кроз ову шетњу упознати са животима појединих људи који су напустили своје постојбине и домовину и за свој живот изабрали Београд, а за нову домовину Србију. У овој динамичној шетњи алејама Новог гробља упознаћете се са животима људи који су дошли са стране, а који су стварајући, улепшавајући, градећи, побољшавали слику града, земље и нас самих.

Посетићемо само неке од бројних гробова великих уметника, индустријалаца и других који су обележили живот овог града и земље инкорпорирајујући у њих своју душу и знање.

 

Овом шетњом разумећемо зашто су други изабрали баш нас.

 

Облилазак траје 120 минута, а место окупљања је на платоу код главне капије Новог гробља (Рузвелтова 50).

Води и прича др Виолета Обреновић, историчарка уметности.

Суграђани се могу интересовати на: info@beogradskagroblja.rs.

Обилазак је бесплатан, а пријаве нису потребне.

Топла препорука за пријатно проведено недељно поподне!

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH