У Алеји заслужних грађана на Новом гробљу сахрањен Божидар Боки Милошевић

Познати кларинетиста Божидар Боки Милошевић, које је преминуо 16.04.2018. године у 87. години, сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Боки Милошевић је рођен у Прокупљу 1931. године. У послератним годинама, свирању се учио сам. Његова успешна каријера започела је од 1950. године, када је ангажован у оркестру Радио Београда, да би касније дипломирао и магистрирао на Музичкој академији. Од 1976. године до одласка у пензију бA је шеф Народног оркестра РТС-а, а наставио је да наступа и учествује у музичким програмима и у позним годинама. Био је, између осталог и професор Музичке школе „Јосип Славенски“ и члан Београдске филхармоније. Добитник је многобројних награда на музичким фестивалима у Југославији и иностранству и признања за допринос култури и неговању српске традиције и изворне песме.

“Морам једно да нагласим: сваки човек, без обзира на то којим се послом бави, колико је успешан у својој каријери и у личном животу, нико је и ништа ако није успео да од своје деце направи праве успешне и остварене особе” – говорио је Милошевић о породици.

Ова објава је расположива и на: енглески српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH