U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju sahranjen Božidar Boki Milošević

Poznati klarinetista Božidar Boki Milošević, koje je preminuo 16.04.2018. godine u 87. godini, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Boki Milošević je rođen u Prokuplju 1931. godine. U posleratnim godinama, sviranju se učio sam. Njegova uspešna karijera započela je od 1950. godine, kada je angažovan u orkestru Radio Beograda, da bi kasnije diplomirao i magistrirao na Muzičkoj akademiji. Od 1976. godine do odlaska u penziju bA je šef Narodnog orkestra RTS-a, a nastavio je da nastupa i učestvuje u muzičkim programima i u poznim godinama. Bio je, između ostalog i profesor Muzičke škole „Josip Slavenski“ i član Beogradske filharmonije. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na muzičkim festivalima u Jugoslaviji i inostranstvu i priznanja za doprinos kulturi i negovanju srpske tradicije i izvorne pesme.

“Moram jedno da naglasim: svaki čovek, bez obzira na to kojim se poslom bavi, koliko je uspešan u svojoj karijeri i u ličnom životu, niko je i ništa ako nije uspeo da od svoje dece napravi prave uspešne i ostvarene osobe” – govorio je Milošević o porodici.

Ova objava je raspoloživa i na: engleskisrpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH