На Новом гробљу обележен 4. децембар – Дан Војних Ветерана

У склопу активности обележавања Дана Војних Ветерана, 4. 12. 2018. године на Новом гробљу у Београду су положени венаци на Српску коструницу бранилаца Беорада (1914-1918),  Српску костурницу и споменик ратницима из српско-турских ратова 1876-1878 и српско-бугарског рата 1885. године, као и на Спомен-гробљу ослободилаца Београда (1944. године). Венце су положили представници Министарства одбране и Војске Србије, као и представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Као знак  поштовања и сећања на пале за слободу отаџбине,  на овај дан војне делегације заједно са локалним сампоуправама и удружењима за неговање традиција ослободилачких ратова полажу венце на спомен костурнице и споменике палим борцима и жртвама ослободилачких ратова широм Србије.

Дан војних ветерана се обележава 4. децембра у знак сећања на дан када је потписано примирје у I Балканском рату – 1912. године. Тог датума је 400.000 бораца Војске Краљевине Србије добило звање стари ратник, односно ветеран.

Ова објава је расположива и на: енглески српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH