ВАЖНO ОБАВЕШТЕЊE ЗА ПОСЕТИОЦЕ ГРОБAЉА НА ЗАДУШНИЦЕ – субота 09.март 2024. године

За Задушнице, у суботу 09. марта 2024. године,  ЈКП „Погребне услуге“ Београд, апелују на грађане да за одлазак на гробљe, уместо својих аутомобила, користе градски превоз.

 Дана 09.03.2024. године на Задушнице, на снази ће бити забрана уласка моторним возилима и то према следећем распореду:

–  На Новом бежанијском гробљу забрана уласка моторним возилима важи од 7:00 до 16:00 часова.

–  На гробљу Орловача, Лешће и Збег забрана уласка моторним возилима важи од 7:00 до 15:00 часова.

–  На Новом и Централном гробљу забрана уласка моторним возилима важи током целог дана, као и наредног дана 10.марта 2024. године.

–  Старо бежанијско, Земунско, Бањичко и Топчидерско гробље су затвореног типа, односно  улазак моторним возилима на ова гробља није могућ.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи, и Новој Бежанији, обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом, који ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће за Задушнице у суботу 09. марта 2024. године саобраћати у одређеним интервалима, у периоду од 07:00 до 15:00 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела. На Новом, Централом и гробљу Збег, за Задушнице (09.марта.2024.године), биће организован превоз службеним аутомобилима предузећа, у периоду од 07:00 до 15:00 часова.

УПОЗОРЕЊЕ НА НЕСТАБИЛНЕ СПОМЕНИКЕ

ЈКП „Погребене услуге“ Београд апелује на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима на Задушнице буду опрезни и да се не наслањају на споменике, посебно на старијим гробљима у надлежности прдузећа. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да постоји одрђен број споменика који су нестручно подигнути, дотрајали  и  НЕСТАБИЛНИ, па у случају наслањања и механичког притиска може да дође до њиховог пада и повређивања присутних лица. Посебно скрећемо пажњу родитељима са малом децом, да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају приликом посете гробљу. Подсећамо да је на гробљe забрањен приступ деци млађој од 10 година без пратње одраслог лица. Уколико уочите опасност од пада споменика, молимо Вас да о томе обавестите Управу гробља (или се обратите на адресу електронске поште info@beogradskagroblja.rs).

 

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH