НОВИ БЕСПЛАТАН ТЕМАТСКИ ОБИЛАЗАК НОВОГ ГРОБЉА – ПОСЕТИТЕ МЕСТО ГДЕ СЕ СУСРЕЋУ ПРОЛАЗНОСТ И ВЕЧНОСТ

Настављајући деценијску традицију вођених тематских обилазака Новог гробља, у недељу 7. априла 2024. године са почетком у 11:00 часова,  планирана је нова шетња Новим гробљем под називом – Алејама Новог гробља.

Алејама Новог гробља  је била прва тура реализована на Новом гробљу  сада већ давне 2011. године, али која је све до данас задржала је актуелност у упознавању са простором Новог гробља, његовом историјом, уметничким вредностима и животима неких од најзначајнијих људи наше историје и културе који ту почивају. Ова шетња ће кроз необичне животне приче, оживети сећања на велике војсковође, државнике, добротворе, научнике, књижевнике, али ће у исто време суграђане упознати и са животима и судбинама неких мање знаних, али заслужних људи. Значајна уметничка и архитектонска дела, просторне целине, декоративно и симболички обрађени споменици, употпуниће причу о Новом гробљу као посебном историјском и културном музеју у коме се преплићу судбине обичних људи и великана, а визуелни и меморијални утисци стапају у јединствену причу.

 

Посетиоци ће овом приликом моћи да добију одговоре на сва она питања за које неретко није било довољно времена током других тематских обилазака.

Облилазак траје 120 минута, а место окупљања је на платоу код главне капије Новог гробља (Рузвелтова 50). Води и прича др Виолета Обреновић, историчарка уметности. Суграђани се могу интересовати на: info@beogradskagroblja.rs.

Обилазак је бесплатан, а пријаве нису потребне.

Топла препорука за пријатно проведено недељно поподне!

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH