Slikar Momčilo Moma Antonović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Momčilo Moma Antonović, slikar i ilustrator, profesor i dekan Fakulteta likovnih umetnosti, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, 28.01.2019.godine. Momu Antonovića su na poslednji počinak ispratili porodica, kolege, bivši studenti i prijatelji.

Antonović završio Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu je radio od 1973.

Glumac Miodrag Mrgud Radovanovć – sahranjen u Aleji zaslužnih građana

22.01.2019. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, sahranjen je doajen glumišta Miodrag Mrgud Radovanović, koji je preminuo  15. januara 2019. godine. Velikog glumca su na poslednji počinak ispratili porodica, kolege, prijatelji, poštovaoci i građani Beograda.

Miodrag Radovanović poznat po nadimku Mrgud, ostvario je 154 uloge u pozorištu, filmu i na televiziji.

Sećanje na velikane Velikog rata – Obeležavanje godišnjica smrti Vojvode Živojina Mišića, Vojvode Petra Bojovića i Generala Pavla Jurišića Šturma

Svakog 20. januara na Novom groblju u Beogradu, organizuje se državna ceremonija polaganja venaca kojom se obeležavaju godišnjice smrti znamenitih vojskovođa 1. Svetskog rata: Vojvode Živojina Mišića, Vojvode Petra Bojovića i Generala Pavla Jurišića – Šturma.
20. januara 2019. godine, vence na grobove velikana Prvog svetskog rata položili su državni sekretar Ministarstva za rad,

Legendarni Dragoslav Šekularac sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

10.01.2019. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sahranjena je fudbalska legenda Dragoslav Šekularac, koji je preminuo 5. januara 2019. godine, u 82. godini. Jednog od najboljih fudbalera sa ovih prostora na poslednji počinak su ispratili porodica, kolege, prijatelji, poštovaoci, predstavnici kluba Crvena Zvezda, građani Beograda i veliki broj ličnosti iz sportskog i javnog života.

Ministar Nenad Popović položio venac na grob serdara Janka Vukotića povodom 103. godišnjice Mojkovačke bitke

Ove godine navršava se 103 godine od Mojkovačke bitke između austrougarske vojske kojom je komandovao general Rajner i crnogorske koju je predvodio Janko Vukotić, a koja se odigrala na pravoslavni Badnji dan i Božić, 6. i 7. januara 1916. godine. Povodom ovog značjanog događaja, Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović položio je na Badnji dan,

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH