Obilazak Novog groblja povodom 40. međunarodnog Sajma turizma i međunarodnog Dana turističkih vodiča – „Stvarali su perom i dušom“

25. februara 2018. godine, po izuzetno hladnom vremenu  održana je prvi ovogodišnji vođeni obilazak Novog groblja pod nazivom „Stvarali su perom i dušom“.

Uz inspirativno vođenje naše koleginice i beskrajno strpljenje naših dragih sugrađana, ljubitelja kako srpske tako i istorije Beograda, podsetili smo se nezaboravnih sanjalica i mistika čiji su životi neizbrisivo srasli sa kaldrmom i asfaltom i utkali se u onaj tako posebni štimung kariranih stolnjaka beogradske boemije.

Predstavljanje Novog groblja – muzeja na otvorenom – na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu- besplatni vođeni obilasci Novog groblja

Novo groblje, kao jedinstveni muzej na otvorenom, najveća galerija skulptura u Srbiji i kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju, predstavljeno je u okviru turističke ponude Beograda, na 40. Međunarodnom Sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od 22 do 25.02. 2018. godine. Pored predstavljanja promotivnih materijala o Novom groblju na štandu grada Beograda,

Obilasci Novog groblja povodom 40. međunarodnog Sajma turzima i međunarodnog Dana turističkih vodiča

U susret 40. Međunarodnom sajmu turizma i obeležavanju Međunarodnog dana turističkih vodiča, JKP „Pogrebne usluge“- Beograd potrudilo se se da ovaj ekskluzivan prostor sećanja gde se dodiruju prolaznost i večnost, dobije svoje zapaženo mesto u okviru turističke ponude grada Beograda. Da nema više mesta predrasudama i iznenađenjima svedoče i naše izuzetno posećene vođene ture alejama Novog groblja kojima je tokom protekle godine prisustvovalo hiljade naših sugrađana.

180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je danas boravio u Beogradu u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije. Naime, 23. februara 1838. godine, knez Miloš Obrenović je u Kragujevcu primio ruskog carkog konzula u Srbiji, Gerasima Vaščenka, čime su zvanično uspostavljeni diplomatski odnosi između dve države. Sergej Lavrov je u u pratnji Ministra inostranih poslova Ivice Dačića,

Nebojša Glogovac sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju

12. februara 2018. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju sahranjen je glumac Nebojša Glogovac koji je preminuo 9. februara u četrdeset devetoj godini. Opelo ispred Crkve Svetog Nikole, služio Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije uz mnogobrojno sveštenstvo. Velikog glumca su na poslednji počinak ispratili porodica, kolege, prijatelji, poštovaci i građani Beograda.

Rođeni Trebinjac,

Obeležen Dan diplomata Ruske Federacije

Povodom Dana diplomata 10. februara, u znak sećanja na prethodne generacije diplomatskih službenika, predstavnici Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije polažu vence na grobove istaknutih diplomata sahranjenih kako u Rusiji, tako i van njenih granica. Predstavnici ambasade Ruske Federacije u Beogradu,  sa njegovom ekselencijom ambasadorom Aleksandrom Čepurinom na čelu, položili su vence na grob ruskog carskog veleposlanika u Srbiji Nikolaja Henrikoviča Hartviga  na Novom groblju u Beogradu.

UPOZORENJE NA NESTABILNE SPOMENIKE – VAŽNO OBAVEŠENJE ZA POSETIOCE GROBALJA NA ZADUŠNICE

Važno obaveštenje
za posetioce grobalja na Zadušnice

 

Apelujemo na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali  i NESTABILNI, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

POSEBAN REŽIM ULASKA MOTORNIM VOZILIMA NA GROBLJA ZA ZADUŠNICE – 10.02.2018

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA POSETIOCE GROBALJA NA ZADUŠNICE
(cubota 10. februar 2018. godine)

  • Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja
  • Obezbeđen besplatan prevoz klimatizovanim vozilima na Orlovači, Lešću i groblju Nova Bežanija

Za Zadušnice, u subotu 10. februara 2018. godine,  JKP „Pogrebne usluge“ apeluju na građane da za odlazak na groblje,

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH