Небојша Глоговац сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу

12. фебруара 2018. године у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу сахрањен је глумац Небојша Глоговац који је преминуо 9. фебруара у четрдесет деветој години. Опело испред Цркве Светог Николе, служио Високопреосвећени Митрополит Амфилохије уз многобројно свештенство. Великог глумца су на последњи починак испратили породица, колеге, пријатељи, поштоваци и грађани Београда.

Рођени Требињац, одрастао у Панчеву, након средње школе уписао је студије психологије на Филозофском факултету у Београду, да би након две године, 1990. прешао на глуму на београдском Факултету драмских уметности, у класи професора Владимира Јевтовића. Остварио је многобројне улоге у позоришту, на телевизији и филму. Први филм у коме се појавио био је “Вуковар, једна прича”, а прву главну улогу остварио је у филму “Убиство с предумишљајем”. Неке од улога које ће остати запамћене су у остварењима: “Буре барута”, Небеска удица”, “Муње”, “Кад порастем бићу Кенгур”, “Клопка”, “Хадерсфилд”, “Бранио сам Младу Босну”, “Кругови”, “До коске”, “Енклава”, “Устав Републике Хрватске” и др. Једну од последњих улога одиграо је у ТВ серији “Немањићи – Рађање краљевине”, која ће ускоро почети да се приказује на РТС-у.

„Одлазак Небојше Глоговца трагичан је и ненадокнадив губитак не само за српско позориште, филм и телевизију, него и за културни и јавни живот читавог нашег поднебља“ – наводи се у саопштењу његове матичне куће, Југословенског драмског позоришта.

Ова објава је расположива и на: енглески српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH