NOVI BESPLATNI VOĐENI TEMATSKI OBILAZAK NOVOG GROBLJA

2. april 2023. godine u 11 h – Stvarali su perom i dušom

 „U svetu, brale, nema ljubavi

JKP „Pogrebne usluge“ Beograd obeležava desetogodišnjicu tematskih vođenih obilazaka Novog groblja, jednim od najzanimljivijih i najemotivnivnijih programa, po oceni naših sugrađana:

 

Stvarali su perom i dušom –  „U svetu, brale, nema ljubavi“ ( Tragom srpskih pesnika i književnika)

 

U nedelju 2. aprila – podsetićemo se velikih književnika i pesnika devetnaestog i prve polovine dvadesetog veka. Pored kamenih belega setićemo se priča o čudesnim ljubavima koje su ti veliki tvorci duha nosili u srcima, o borbama koje su vodili sami protiv svih izgarajući za pravdom i slobodom. Oživećemo priču o čuvenoj krčmarici Mili koja je bila nadahnuće za jednog pesnika, jednu pesmu i jednu nadasve čuvenu sliku, setićemo se priče o ljubavi jednog velikana pisane reči koji nije verovao da u životu može da nađe pravu ljubav. Nasmejaćemo se kroz anegdote jednog zakletog neženje, ali ćemo zastati i podsetiti se na borbe i stradanja jednog od vesnika slobode koji je umro kao što je i živeo „slobodan (…) i neustrašiv kao Bog, a prezren i gladan kao pas“. Ovu nedeljnu šetnju obeležiće i druge priče koje čuvaju naše aleje i kameni svedoci vremena.

 

  • Termin: nedelja, 2. april 2023. godine u 11 časova
  • Trajanje obilaska: 120 minuta
  • Mesto okupljanja: na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50)
  • Priča i vodi: dr Violeta Obrenović, istoričarka umetnosti
  • Obilasci su besplatni
  • Za dodatne informacije možete se obratiti na: info@beogradskagroblja.rs, ili na brojeve telefona: 011/2071-341 i 011/2071-342 (radnim danima od 7:00 do 15:00 časova)

 

Program tematski vođenih obilazaka Novog groblja za sezonu april-jun 2023 možete pogledati ovde.

Ova objava je raspoloživa i na: srpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH