НОВИ БЕСПЛАТНИ ВОЂЕНИ ТЕМАТСКИ ОБИЛАЗАК НОВОГ ГРОБЉА

2. април 2023. године у 11 h – Стварали су пером и душом

 „У свету, брале, нема љубави

ЈКП „Погребне услуге“ Београд обележава десетогодишњицу тематских вођених обилазака Новог гробља, једним од најзанимљивијих и најемотивнивнијих програма, по оцени наших суграђана:

 

Стварали су пером и душом –  „У свету, брале, нема љубави“ ( Трагом српских песника и књижевника)

 

У недељу 2. априла – подсетићемо се великих књижевника и песника деветнаестог и прве половине двадесетог века. Поред камених белега сетићемо се прича о чудесним љубавима које су ти велики творци духа носили у срцима, о борбама које су водили сами против свих изгарајући за правдом и слободом. Оживећемо причу о чувеној крчмарици Мили која је била надахнуће за једног песника, једну песму и једну надасве чувену слику, сетићемо се приче о љубави једног великана писане речи који није веровао да у животу може да нађе праву љубав. Насмејаћемо се кроз анегдоте једног заклетог нежење, али ћемо застати и подсетити се на борбе и страдања једног од весника слободе који је умро као што је и живео „слободан (…) и неустрашив као Бог, а презрен и гладан као пас“. Ову недељну шетњу обележиће и друге приче које чувају наше алеје и камени сведоци времена.

 

  • Термин: недеља, 2. април 2023. године у 11 часова
  • Трајање обиласка: 120 минута
  • Место окупљања: на платоу код главне капије Новог гробља (Рузвелтова 50)
  • Прича и води: др Виолета Обреновић, историчарка уметности
  • Обиласци су бесплатни
  • За додатне информације можете се обратити на: info@beogradskagroblja.rs, или на бројеве телефона: 011/2071-341 и 011/2071-342 (радним данима од 7:00 до 15:00 часова)

 

Програм тематски вођених обилазака Новог гробља за сезону април-јун 2023 можете погледати овде.

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH