Још један бесплатан вођени облиазак Новог гробља – „Док има мрака има и сванућа“ – Прича о песницима и књижевницима – 2. део

СТВАРАЛИ СУ ПЕРОМ И ДУШОМ

„Док има мрака има и сванућа“

Прича о песницима и књижевницима –   2. део

7. април 2019. године у 11:00 часова

Позивамо наше драге суграђане и госте Београда да нам се у недељу 7. априла 2019. године са почетком у 11:00 часова придруже у још једној бесплатној вођеној шетњи по Новом гробљу, „Док има мрака има и сванућа“, током које ћемо се сетити великих бунтовника духа, вечитих Одисеја, људи о којима је много писано, али мало речено, јер се неке ствари тешко речима могу досећи.

Ова шетња је посвећена књижевницима и песницима двадесетог века, творцима духа, људима који су својим идејама и делима крчили пут ка модерности и савремености. Дубоком емоцијом прожимајући судбину човека и света, уплићући властиту емоцију и душу, неретко се налазећи у тешким животним и емоционалним ситуацијама, стварали су дела која су надрасла ове просторе, као и време у коме су настала. У оквиру овонедељне шетње присетићемо се приче о последњем двобоју код нас, приче о једном чувеном љубавном троуглу, о једној страсној љубави човека који својим ставом и држањем то није одавао, али и универзалне приче о зависти средине према онима који својим делом излазе из оквира просечности. Прича о борби за веру у човека и љубави према животу.

Топла препорука за квалитетно проведено недељно поподне!

 

Место окупљања: на платоу код улаза у Ново гробље
Прича и води: др Виолета Обреновић, историчар уметности
Контакт: 011/207 13 42, violeta.obrenovic@beogradskagroblja.rs

Програм обиласка у пдф формату можете преузети овде: Док има мрака има и сванућа.

 

 

 

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH