OTVARANJE IZLOŽBE KULTURNE RUTE U SRBIJI

U utorak 03. oktobra 2023. godine u atrijumu Narodne biblioteke Srbije, otvorena je izložba posvećena Kulturnim rutama Saveta Evrope koje prolaze kroz Srbiju. Izložba predstavlja jednu od aktivnosti koja se sprovodi u okviru Dana Saveta Evrope u zemljama članicama, a realizuje se u saradnji Ministarstva kulture sa Ministarstvom turizma i omladine i Turističkom organizacijom Srbije.

U cilju podizanja svesti o ulozi i značaju Saveta Evrope i isticanju principa i vrednosti koje ova međunarodna organizacija promoviše i čuva, pokrenuta je inicijativa pod nazivom Dani Saveta Evrope, koja će se realizovati do 2025. godine. Na otvaranju izložbe prisutnima su se obratili Gordana Predić, posebni savetnik ministra kulture, Dunja Đenić, pomoćnica ministra u Ministarstvu turizma i omladine, Vesna Zlatić, pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije i Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije. Izložba će biti otvorena do 17.oktobra 2023. godine.

Zahvaljujući svom rafinmanu i umetničkim dometima, kao i velikom broju znamenitih ličnosti sahranjenih na ovom prostoru, najveći muzej na otvorenom u Srbiji – Novo groblje u Beogradu, koje je od 2010. godine članica Evropske rute grobalja i jedan od osam puteva kulture u Republici Srbiji je takođe zauzelo svoje zasluženo mesto na ovoj izložbi.

Ova objava je raspoloživa i na: srpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH