ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ KУЛТУРНЕ РУТЕ У СРБИЈИ

У уторак 03. октобра 2023. године у атријуму Народне библиотеке Србије, отворена је изложба посвећена Kултурним рутама Савета Европе које пролазе кроз Србију. Изложба представља једну од активности која се спроводи у оквиру Дана Савета Европе у земљама чланицама, а реализује се у сарадњи Министарства културе са Министарством туризма и омладине и Туристичком организацијом Србије.

У циљу подизања свести о улози и значају Савета Европе и истицању принципа и вредности које ова међународна организација промовише и чува, покренута је иницијатива под називом Дани Савета Европе, која ће се реализовати до 2025. године. На отварању изложбе присутнима су се обратили Гордана Предић, посебни саветник министра културе, Дуња Ђенић, помоћница министра у Министарству туризма и омладине, Весна Златић, помоћник директора Туристичке организације Србије и Владимир Пиштало, управник Народне библиотеке Србије. Изложба ће бити отворена до 17.октобра 2023. године.

Захваљујући свом рафинману и уметничким дометима, као и великом броју знаменитих личности сахрањених на овом простору, највећи музеј на отвореном у Србији – Ново гробље у Београду, које је од 2010. године чланица Европске руте гробаља и један од осам путева културе у Републици Србији је такође заузело своје заслужено место на овој изложби.

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH