Novo groblje – Muzej na otvorenom u okviru besplatne aplikacije „Zvezdara na dlanu“

U četvrtak 13.12.2018. godine u Velikoj sali Opštine Zvezdara, zvanično je predstavljena besplatna aplikacija „Zvezdara na dlanu“, osmišljena s ciljem promocije kulture, kulturnog nasleđa i kvalitetnog načina života na Zvezdari.

Vodeći se potrebama kako stanovnika ove opštine, tako i brojnih posetilaca, aplikacija uključuje spomenike, institucije, Novo groblje – Muzej na otvorenom, ali i ugostiteljske objekte koji upotpunjuju kulturno-turističku mapu ovog dela grada.

Na Novom groblju obeleženo 92 godine od smrti Nikole Pašića

Povodom 92. godišnjice smrti Nikole Pašića, u sredu, 12. decembra 2018. godine, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je odao je poštu i položio cveće na poslednje počivalište Nikole Pašića na  Novom groblju u Beogradu.

Osvrćući se na ulogu Nikole Pašića, Andreja Mladenović je između ostalog istakao da je Pašić bio jedan od najznačajnijih srpskih političara,

Na Novom groblju obeležen 4. decembar – Dan Vojnih Veterana

U sklopu aktivnosti obeležavanja Dana Vojnih Veterana, 4. 12. 2018. godine na Novom groblju u Beogradu su položeni venaci na Srpsku kostrunicu branilaca Beorada (1914-1918),  Srpsku kosturnicu i spomenik ratnicima iz srpsko-turskih ratova 1876-1878 i srpsko-bugarskog rata 1885. godine, kao i na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda (1944. godine). Vence su položili predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije,

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH