VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA POSETIOCE GROBALJA NA ZADUŠNICE – subota 04.novembar 2023. godine

Za Zadušnice, u subotu 04. novembra 2023. godine,  JKP „Pogrebne usluge“ Beograd, apeluju na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

Dana 04.11.2023. godine na Zadušnice, na snazi će biti zabrana ulaska motornim vozilima i to prema sledećem rasporedu:

–  Na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 16:00 časova.

–  Na groblju Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 15:00 časova.

–  Na Novom groblju i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana 05.11.2023. godine.

–  Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, odnosno  ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.

 

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači, i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će za Zadušnice u subotu 04.novembra 2023. godine saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 07:00 do 15:00 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, za Zadušnice (04.11.2023.godine), biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća, u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

 

JKP „Pogrebene usluge“ Beograd apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima na Zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji odrđen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali  i  NESTABILNI, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno skrećemo pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblje je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica. Ukoliko uočite opasnost od pada spomenika, molimo Vas da o tome obavestite Upravu groblja (ili se obratite na adresu elektronske pošte info@beogradskagroblja.rs)

Ova objava je raspoloživa i na: srpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH