Komemoracija na Italijanskom vojnom groblju – obeležen Dan nacionalnog jedinstva Dan oružanih snaga Italije (4. novembar 2019. godine)

U ponedeljak 4. novembra 2019. godine – povodom Dana nacionalnog jedinstva i Dana oružanih snaga Italije, na Italijanskom vojnom groblju u okviru Novog groblja u Beogradu organizovana je svečana komemoracija u znak sećanja na italijanske borce stradale u Velikom ratu, kao i na sve žrtve 1. Svetskog rata i drugih sukoba, uz prisustvo diplomatskih i predstavnika vojnih izaslanstava u Beogradu, nadležnih ministarstava i grada Beograda.

Pored italijanskog ambasadora u Beogradu i vojnog izaslanika Republike Italije prisutni su bili i vojni predstavnici zemalja učesnica Prvog svetskog rata, a vence su položili i predstavnici Ministrstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u ime grada Beograda pomoćnik gradonačelnika Beograda Andirija Mladenović,  kao i udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova od 1912 do 1918. godine. Prisutni su takođe položili vence na Srpsku kosturnicu i spomenik braniocima Beograda 1914-1918. godine. Komemoraciji su prisustvovali i učenici italijanskog odeljenja Treće beogradske gimnazije.

Ova objava je raspoloživa i na: srpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH