Важна обавештења за посетиоце гробаља поводом предстојећих Задушница – 19.06.2021. године

РЕЖИМ УЛАСКА МОТОРНИМ ВОЗИЛИМА НА ГРОБЉА У НАДЛЕЖНОСТИ ЈКП „ПОГРЕБНЕ УСЛУГЕ“
За  Задушнице, у суботу 19. јунa 2021. године,  ЈКП „Погребне услуге“ апелују на суграђане да за одлазак на гробљe, уместо својих аутомобила, користе градски превоз. У суботу, 19 јуна 2021. године на свим гробљима у надлежности ЈКП „Погребне услуге“ неће бити дозвољен улазак аутомобила од 07:00 до 15:00 часова. Капије за улаз моторним  возилима на гробља биће отворене од 15:00 до 18:00 часова.

На Новом, Земунском и Топчидерском гробљу  је на снази потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице, 19. јуна 2021. године.

Наредног дана, у недељу, 20. јуна, капије за улаз моторниим возилима на гробља биће отворене од 07:00 до 19:00  часова, осим на Новом, Земунском и Топчидерском гробљу. У недељу 20 јуна 2021. године, на Ново гробље неће бити дозвољен улазак моторним возилима ни лицима која имају дозволу за улазак на ово гробље.

За Задушнице, 19. јуна 2021. године, за посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији, обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом, која ће их бесплатно превозити.

Организовани превоз ће саобраћати у одређеним интервалима, у периоду од 07:00 до 15:00 часова, од улазне капије ових гробаља до најудаљенијих парцела.
Осим специјалних минибус возила, на дан Задушница 19. јуна 2021. посетиоцима гробаља ће на Новом, Централном и гробљу Збег у периоду од 07:00 до 15:00 часова на услузи бити службени аутомобили предузећа, са карактеристичном бордо бојом и логотипом ЈКП „Погребне услуге“.

УПОЗОРЕЊЕ НА НЕСТАБИЛНЕ СПОМЕНИКЕ
ЈКП „Погребне услуге“ апелује на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике, с обзиром да су неки нестручно подигнути, дотрајали  и  НЕСТАБИЛНИ, те у случају наслањања и механичког притиска може да дође до њиховог пада и повређивања посетилаца гробаља. Посебно скрећемо пажњу родитељима са малом децом, да воде рачуна о њиховом кретању приликом посете гробљу. Подсећамо да је у складу са важећим прописима деци млађој од 10 година забрањен приступ гробљима без пратње одраслог лица. Молимо посетиоце гробаља да уколико уоче опасност од пада споменика,  одмах обавесте Управу гробља. Према члану 10. градске Одлуке о уређењу и одржавању гробља и сахрањивању, „О одржавању гробних места и надгробних обележја на њима старају се искључиво њихови корисници, породица и сродници“. Власнике  нестабилних споменика упућујемо да се, у најкраћем року, јаве Управи гробља, ради договора о санацији споменика. У циљу уређења наших гробаља ЈКП „Погребне услуге“ нуди решење за стабилност и безбедност надгробних обележја, као и уређење гробних места. Детаљније информације можете добити на:  011/2071 396, или адресу електронске поште:  info@beogradskagroblja.rs.

Инфоцентар ЈКП „Погребне услуге“

У Београду, 16.06.2021. године

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH