REŽIM ULASKA MOTORNIM VOZILIMA NA GROBLJA KOJIM UPRAVLJA JKP „POGREBNE USLUGE“ BEOGRAD

Po članu 38. Odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju(„Sl. list grada Beograda“ br. 27/02, 30/03, 11/05, 18/11, 17/12, 44/14, 11/15, 11/15, 61/15, 19/17 i 152/20) kapije groblja su otvorene od:  

07:00 do 19:00 u letnjem periodu ( 1. aprila do 30. septembra) i
07:00 do 18:00 časova u zimskom periodu ( 1. oktobra do 31. marta).

Po istom članu:  Preduzeće, odnosno preduzetnik može iz naročito opravdanih razloga privremeno da zabrani pristup na groblje.

Ulazak motornim vozilima je zabranjen na: Topčiderskom, Starom Bežanijskom, Banjičkom i Zemunskom groblju.

Radnim danima (od ponedeljka do subote), dozvoljen je ulazak motornim vozilima na groblja Orlovača, Nova Bežanija i Lešće u određenim vremenskim intervalima: od 07:00 do 10:30 časova i nakon 15:00 časova do zatvaranja kapija groblja.

Nedeljom je dozvoljen ulazak motornim vozilima u periodu kad su otvorene kapije groblja, osim na Topčiderskom, Starom Bežanijskom, Banjičkom i Zemunskom groblju.

Za ulazak motornim vozilima na Novo, Centralno i groblje Zbeg potrebna je posebna pisana dozvola koju izdaje JKP „Pogrebne usluge“ – Beograd.

Posebnu dozvolu (u pisanoj formi) za ulazak na neka od grobalja (Novo i Centralno – dnevnu ili godišnju) mogu da dobiju stara i invalidna lica, kao i oni koji imaju ozbiljne zdravstvene probleme. Ova lica treba da podnesu pisanu molbu JKP „Pogrebne usluge“ – Beograd, uz fotokopiju lične karte i/ili dokumentacije o zdravstvenom stanju. Posebna dozvola ne važi za Zadušnice i dan posle zadušnica (nedelja), te ne može biti izdata za groblja na koja nije dozvoljen ulazak vozila.

Ulazak na sva beogradska groblja je zabranjen na prvi Zadušnica i pobusani ponedeljak, a drugi dan je dozvoljen ulazak kao i svakog radnog dana, osim na Topčiderskom, Starom Bežanijskom, Banjičkom i Zemunskom groblju.

radno vreme groblja za posetioce

Ova objava je raspoloživa i na: srpski (cyr)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH