Легенда глумишта Милена Дравић сахрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу

19. октобра 2018. године у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, сахрањена је незаборавна Милена Дравић, која је преминула у ноћи између 13 и 14. октобра 2018. године у седамдесет деветој години. Опело испред Цркве Светог Николе, служио је Високопреосвећени Митрополит Загребачко-Љубљански г. Порфирије, уз многобројно свештенство. Велику глумицу су на последњи починак испратили породица, колеге, пријатељи, поштоваоци и грађани Београда.

„Највећи дар је имала, а то је љубав. Носила је дар љубави и по томе је икона божја. Све што је имала све дарове претворили су се у даривање“. Митрополит Порфирије.

На последњем почивалишту Милене  Дравић, глумац Воја Брајовић је прочитао Трактат о Милени, чувеног редитеља Душана  Макавејева.

ТО ЈЕДИНСТВЕНО ЧУДО (ТРАКТАТ О МИЛЕНИ)

Воли она камеру и камера воли њу. Воли је и светло и костим и шминка. Воле је сценаристи и писци, људи свих струка. И угледни странци, нобеловци и авијатичари. Воле је нарочито Руси, Французи, Американци и Срби. Дакле и остали најважнији народи.Такође једна група шпанских тореадора. Таква је ситуација. Воле је редитељи, продуценти, Роми и милионери.Босански рудари, патријарси лично хоџе и кардинали. А нарочито по кишном времену, Воле је милиционери, баштовани и апотекари.Чак и ћевабџије, продавци чарапа и рекордери. Финансијери, кад нуде мале хонораре, врло се стиде. А филозофи, не питај! Таква је ситуација. Како је то могуће? Бивало је, деси се, шта ћеш, људи смо. Појави се глуп редитељ и блесав продуцент. Она пређе преко тога. И онај муљави партнер изађе из кадра. Она пређе преко тога. И није било тога да се њена игра Не залепи за свакога. Како је то могуће? Јер Проносе се вести да је једна чета војника У првомајској паради пала у несвест Када су је угледали!  Таква је ситуација. Умало да заборавим колико је воле Мали пси и кромпири, разне бомбоне и грамофони. Камера и објектив само машу репом. Весели! Таква је ситуација. Да је нема, Била би незгодација. Време је лудо. Милена се зове. То јединствено чудо.

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH