У престоници први пут обележен Дан комуналне делатности

На иницијативу Синдиката комуналаца Београда, прихваћеној од Скупштине града Београда, 7.9.2019. године у Београду је по први пут обележен Дан комуналне делатности. Седмица пре званичне свечаности била је посвећена спортским играма представника београдских јавних комуналних предузећа у неколико спортских дисциплина:фудбалу, кошарци, пливању и пикаду. Завршна свечаност је укључивала дефиле комуналних возила од Цветкове пијаце до Старог Двора где су били постављени штандови београдских јавних комуналних предузећа, доделу медаља и пехара најуспешнијим такмичарима и екипама, као и вожњу возићем од Аде Циганлије до места обележавања овог значајног догађаја.

Обележавању Дана комуналне делатности су присуствовали заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић и главни градски урбаниста Марко Стојчић који су обишли штандове београдских комуналних предузећа, постављене на платоу испред Старог Двора, разгледали изложену радну механизацију и разговарали са радницима.

У завршном обраћању Весић је подвукао значај овог дана, односно тренутак да се град Београд и његови становници, на својеврстан начин захвале градским комуналним предузећима на њиховом ангажовању. У комуналаном систему Града Београда ради више од 20.000 људи, који се брину о свим аспектима функционисања наше престонице.Такође је додао да посао који обављају радници комуналних предузећа не може да се ради без велике љубави и осећаја одговорности према граду.

Весић је даље навео да су комуналне услуге у Београду све боље, судећи између осталог и према изложеној радној механизацији, која је великим делом набављена у протеклих неколико година. Он је додао да су пред Градом Београдом нови изазови, јер наш град мора и  даље да се уређује и подсетио да су од ове године уведене и нове комуналне услуге као што је „Врабац сервис“. Заменик градоначелника је истакао да је Београд први град у свету који је почео са обележавњем Дана комуналне делатности и изразио наду да ће и други градови следити ову занимљиву праксу. Првом обележавању Дана комуналних делатности су присуствовали и Секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, директори београдских комуналних предузећа, запослени и представници синдиката.

 

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH