„Портрети српских дипломата и државника“- бесплатан вођени обилазак Новог гробља у недељу 24. фебруара 2019. године у 11:00 часова

Поводом 41. Међународног сајма туризма и Међународног дана туристичких водича, који се одржавају током године у којој се обележва десетогодишњица постојања Европске руте гробаља (EU CEMETERIES ROUTE), чији је Ново гробље у Београду саставни део, позивамо грађане Београда и наше драге госте да нам се придруже у још једној незаборавној шетњи кроз историју у недељу 24.фебруара 2019. године са почетком у 11 часова:

Тематски обилазак Новог гробља под називом „Портрети српских дипломата и државника“, посвећен је значајним државницима и дипломатама који су својим ставом, држањем и одлукама оставили трајан печат у нашој политичкој и друштвеној историји, а велики број је одиграо значајну улогу у преломним политичким и ратним тренуцима. Поред личности које су своје професионално опредељење нашле у политици и јавном животу, нећемо заборавити ни предствнике „златног доба српске дипломатије“, чувене дипломате – књижевнике. Упознаћемо се са причом о животу харизматичног грофа који је требало да постане патријарх, дипломатом који је популарисао Шекспира у Србији, државником који је преко свог брака обезбедио финансијску помоћ Србији у току Великог рата, као и творцем чувених Ембахада. Подсетићемо се приче о једној тајној забрањеној љубави у дипломатији, али и других једнако занимљивих цртица из живота људи који су били у државном врху. Кроз једну лагану и занимљиву причу сетићемо се значајних научника, лекара и књижевника који су се показали и као врсне дипломате и државници у одсудним историјским моментима.

 

Топла препорука за пријатно проведено недељно поподне!

Прича и води: др Виолета Обреновић, историчарка уметности
Време: Недеља, 24. фебруар 2019.  године у 11:00 часова
Место окупљања: на платоу код улаза у Ново гробље, Рузвелтова 50
Контакт за групе и појединце: 011/2071-342; violeta.obrenovic@beogradskagroblja.rs

Програм обиласка у пдф формату можете преузети овде:

 Најава туре – Портрети српских дипломата и државника

 

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH