Обележено 72 године од ослобођења Београда у 2. Светском рату – полагањем венаца на Гробљу Ослободилаца Београда и Новом гробљу

У склопу свечаности обележавања 72. годишњице ослобођења Београда у 2. Светском рату 20.10.2016. године, уз присуство припадника гарде Воске Србије, одржана је церемонија свечаног полагања венаца на Гробљу ослободилаца Београда.

Поводом 72. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, пошту погинулим херојима је одао и Председник Томислав Николић, полагањем ванаца на Спомен-гробље ослободилаца Београда и на Споменик црвеноармејцу. На гробљу ослободилаца Београда су сахрањена 2.953 борца Народно-ослободилачке војске Југославије и 976 бораца Црвене Армије. Скулптура Партизана на приступном платоу је рад вајара Радета Станковића.

На Новом гробљу у Београду, овај значајан дан је обележен полагањем венаца у Алеји стрељаних родобљуба од стране представника града Београда. У централном делу Алеје се налази заједничка гробница, изнад које је уздигнута травната хумка, у којој су смештени посмртни остаци 1.057 бораца, погинулих у окупираном Београду.

 

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH