Комеморација на Италијанском војном гробљу – обележен Дан националног јединства Дан оружаних снага Италије (4. новембар 2019. године)

У понедељак 4. новембра 2019. године – поводом Дана националног јединства и Дана оружаних снага Италије, на Италијанском војном гробљу у оквиру Новог гробља у Београду организована је свечана комеморација у знак сећања на италијанске борце страдале у Великом рату, као и на све жртве 1. Светског рата и других сукоба, уз присуство дипломатских и представника војних изасланстава у Београду, надлежних министарстава и града Београда.

Поред италијанског амбасадора у Београду и војног изасланика Републике Италије присутни су били и војни представници земаља учесница Првог светског рата, а венце су положили и представници Министрства за рад запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и Војске Србије, у име града Београда помоћник градоначелника Београда Андирија Младеновић,  као и удружења која негују традиције ослободилачких ратова од 1912 до 1918. године. Присутни су такође положили венце на Српску костурницу и споменик браниоцима Београда 1914-1918. године. Комеморацији су присуствовали и ученици италијанског одељења Треће београдске гимназије.

Ова објава је расположива и на: српски (lat)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH