Одложени вођени обиласци Новог гробља

Поштовани суграђани, желимо да Вас обавестимо да ће услед новонастале ситуације обилазак Новог гробља под називом „Великани српске науке“, планиран за недељу 5. април 2020.године бити одложен до даљег. О наставку вођених обилазака Новог гробља благовремено ћемо Вас обавестити.

Инфоцентар ЈКП „Погребне услуге“

У Београду, 17.03.2020. године

 

Саткане од душе и ума – вођени обилазак Новог гробља

1.3.2020. године, одржан је други по реду вођени обилазак Новог гробља под називом Саткане од душе и ума (Трагом знаменитих Српкиња). Као и до сада велики број наших суграђана се придружио овој интригантној тематској шетњи посвећеној умним женама слободног духа које су, свака у својој области померале границе, борећи се са предрасудама, неразумевањем и ограничењима које је наметала средина и време у коме су живеле.

Информација о прекиду водоснабдевања на делу парцела на гробљу Лешће

Обавештавамо посетиоце гробља Лешће, да ће у наредном периоду, због редовних радова на одржавању водоводне може, доћи до повременог застоја у водоснабдевању на појединим парцелама овог гробљa. Молимо суграђане за стрпљење и разумевање.

Инфоцентар ЈКП „Погребне услуге“

 

На Новом гробљу одржан први јавни час историје у 2020. години

У среду, 11.3.2020. године на Новом гробљу је одржан први овогодишњи јавни час историје. Како су нам гости били ђаци из средње медицинске школе са Звездаре, посебну пажњу поклонили смо знаменитим лекарима и научницима. Прво смо се упознали са историјом Новог гробља, где је неизбежно било посетити и почивалиште његовог оснивача и првог српског хирурга др.Владана Ђорђевића.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH