Kosta Miletić – prvi srpski aeronaut

Povodom obeležavanja 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i PVO, delegacija Udruženja penzionisanih padobranaca i vojnih letača Srbije je odala počast i položila cveće na grob prvog komandanta Srpskog vojnog vazduhoplovstva i prvog predsednika vazduhoplovne vojnoveteranske organizacije, pukovnika Koste Miletića.

Kosta Miletić rođen je 21. septembra 1874. godine u Aranđelovcu. Posle završenih sedam razreda gimnazije,

Na Novom groblju u Beogradu obležena godišnjica smrti velikog naučnika Milutina Milankovića

12.12.2017. godine udruženje „Milutin Milanković“ iz Beograda je uz pomen i kratko obraćanje na Novom groblju u Beogradu, obeležilo 59. godišnjicu smrti jednog od najvećih srpskih naučnika – Milutina Milankovića. Milutin Milanković je bio inženjer, klimatolog, astronom, akademik i osnivač katedre za nebesku mehaniku na Beogradskom univerzitetu. Bio je svetski uvažavan naučnik, poznat po teoriji ledenih doba koja povezuje varijacije zemljine orbite i dugoročnih klimatskih promena.

Obeležen Dan vojnih veterana

U sklopu aktivnosti obeležavanja Dana Vojnih Veterana, na Novom groblju u Beogradu su položeni venci na Srpsku kosturnicu branilaca Beograda (1914-1918), kao i Srpsku kosturnicu i spomenik ratnicima iz srpsko-turskih ratova 1876-1878 i srpsko-bugarskog rata 1885. godine. Vence su položili Ministar odbrane Aleksandar Vulin, najviši predstavnici Vojske Srbije, kao i predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH