Коста Милетић – први српски аеронаут

Поводом обележавања 24. децембра, Дана Ратног ваздухопловства и ПВО, делегација Удружења пензионисаних падобранаца и војних летача Србије је одала почаст и положила цвеће на гроб првог команданта Српског војног ваздухопловства и првог председника ваздухопловне војноветеранске организације, пуковника Косте Милетића.

Коста Милетић рођен је 21. септембра 1874. године у Аранђеловцу. После завршених седам разреда гимназије,

На Новом гробљу у Београду облежена годишњица смрти великог научника Милутина Миланковића

12.12.2017. године удружење „Милутин Миланковић“ из Београда је уз помен и кратко обраћање на Новом гробљу у Београду, обележило 59. годишњицу смрти једног од највећих српских научника – Милутина Миланковића. Милутин Миланковић је био инжењер, климатолог, астроном, академик и оснивач катедре за небеску механику на Београдском универзитету. Био је светски уважаван научник, познат по теорији ледених доба која повезује варијације земљине орбите и дугорочних климатских промена.

Обележен Дан војних ветерана

У склопу активности обележавања Дана Војних Ветерана, на Новом гробљу у Београду су положени венци на Српску костурницу бранилаца Београда (1914-1918), као и Српску костурницу и споменик ратницима из српско-турских ратова 1876-1878 и српско-бугарског рата 1885. године. Венце су положили Министар одбране Александар Вулин, највиши представници Војске Србије, као и представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH