УПОЗОРЕЊЕ НА НЕСТАБИЛНЕ СПОМЕНИКЕ – ВАЖНО ОБАВЕШЕЊЕ ЗА ПОСЕТИОЦЕ ГРОБАЉА НА ЗАДУШНИЦЕ

Важно обавештење
за посетиоце гробaља на Задушнице

 Апелујемо на посетиоце гробaља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике.

Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали  и НЕСТАБИЛНИ, па у случају наслањања и механичког притиска може да дође до њиховог пада и повређивања присутних лица.

ПОСЕБАН РЕЖИМ УЛАСКА МОТОРНИМ ВОЗИЛИМА НА ГРОБЉА ЗА ЗАДУШНИЦЕ, 04.11.2017. ГОДИНЕ

 ВАЖНO ОБАВЕШТЕЊE ЗА ПОСЕТИОЦЕ ГРОБAЉА НА ЗАДУШНИЦЕ

(cубота 4. новембар 2017. године)

  • Забрањен улаз моторним возилима на гробља
  • Обезбеђен бесплатан превоз климатизованим возилима на Орловачи, Лешћу и гробљу Новa Бежанијa

За Задушнице, у суботу 4. новембра 2017. године,  ЈКП „Погребне услуге“ апелују на грађане да за одлазак на гробљe,

Блистави умови Србије

Блистави умови Србије

 бесплатна вођена тура по Новом гробљу

Недеља 5. новембар, са почетком у 11:00 часова. 

У складу са напорима на промоцији цивилизацијских и хуманистичких вредности, као и фамилијарности човека са гробљем, ЈКП „Погребне услуге“ – Београд је у последњих пет година, поред својих редовних и основних делатности,

Сећање на личности које су допринеле развоју Соколског покрета у Србији

У склопу одржавања научног скупа посвећеног развоју телесног вежбања и настанку Соколства у Кнежевини и Краљевини Србији у организацији Факултета Спорта и Физичког Васпитања Универзитета у Београду, делегација представника поменутог научног скупа ће у петак 3.11.2017. године, на Новом гробљу у Београду положити венце на последња почивалишта личности које су највише допринеле развоју соколства у Кнежевини и Краљевини Србији: Стеве Тодоровића,

Свечано уручење потврда студентима који су учествовали у програму БГ ПРАКСА 2017

24.10.2017. године је у свечаној сали Скупштине града Београда организовано је свечано уручење потврда студентима који су учествовали у програму Универзитетске  радне праксе – БГ ПРАКСА 2017. У току реализације овогодишњег програма униврзитетске радне праксе којим се најбољим студентима омогућава да стекну практична искуства, 240 студента обављало је праксу у 45 градских установа и предузећа.

Обележено 73 године од ослобођења Београда у 2. Светском рату – полагањем венаца на Спомен – гробљу ослободилаца Београда

У склопу свечаности обележавања 73. годишњице „Београдске операције“ (ослобођења Београда у 2. Светском рату), 20.10.2017. године, уз присуство припадника гарде Војске Србије, одржана је церемонија свечаног полагања венаца на Гробљу ослободилаца Београда.

Пошту палим херојима, припадницима Народно-ослободилачке војске и јединица Црвене армије прво је одао Генерални секретар Председника Републике Никола Селаковић. Венце су затим положили Министар за рад,

Поводом 20. октобра положени венаци у Алеји стрељаних родољуба на Новом гробљу

У склопу обележавања 20. октобра, Дана ослобођења Београда у Другом светском рату, члан Градског већа Стево Таталовић положио је данас венац на споменик у Алеји стрељаних родољуба 1941–1944. године на Новом гробљу у Београду. Пошту палим родољубима и стрељаним патриотама одао је и председник Градског одбора Субнора Боро Ерцеговац. Присутни су нагласили да је ослобођење Београда био један од пресудних догађаја у Другом светском рату на овим просторима и истакли да наредне генерције треба подсећати на претке који су жртвовали своје животе за слободу.

На Новом гробљу у Београду обележено 82 године од смрти генерала Милоша Васића

20.10.2017. године на Новом гробљу у Београду је обележена годишњица смрти генерала Милоша Васића, министра војске и морнарице, војног педагога, стратега и аутора титуле „Војвода“. Венце на последње почивалиште генерала Васића су положили представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије 1912-1920, породица и поштоваоци.

Генерал, министар војске и морнарице, Милош Васић, уписао је студије филозофије,

Обележeно 102. године од почетка одбране Београда у Првом светском рату

7. октобра 2017. године обележена је годишњица почетка херојске одбране Београда у Првом светском рату. Ова значајна годишњица је обележена полагањем венаца код Српске костурнице бранилаца Београда из 1915. године, као и на последње почивалиште пуковника Драгутина Гавриловића, на Новом гробљу у Београду. Венце су положили члан градског већа Момчило Чулић, као и представници Удружења потомака ратника Србије 1912-1920.

ВАЖНO ОБАВЕШТЕЊE ЗА ПОСЕТИОЦЕ ГРОБAЉА НА ЗАДУШНИЦЕ (cубота, 7. oктобар 2017. године)

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОСЕТИОЦЕ ГРОБАЉА НА ЗАДУШНИЦЕ

(субота 7. октобар 2017. године)

  • Забрањен улаз моторним возилима на гробља 
  • Обезбеђен бесплатан превоз климатизованим возилима на Орловачи, Лешћу и гробљу Новa Бежанијa

За Задушнице, у суботу 7. октобра 2017. године,  ЈКП „Погребне услуге“ апелују на грађане да за одлазак на гробљe,

12

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH